Du kan støtte fondens formål som del af støttekredsen eller med arv og gaver.

Betalingsløsning er under udarbejdelse!!!

Støt med MobilePay

Med MobilePay kan du nemt og gnidningsfrit støtte os med et hvilken som helst beløb (dog maks. 1500 kr. om dagen). Hvis du skriver dit CPR og adr. i notefeltet, trækker vi beløbet fra i skat for dig. På den måde er det næsten gratis at give. Mobile Pay 886100

Støt med kontooverførsel

Du kan også støtte os via en bankoverførsel til Djurslands Bank kontonummer 7264- 1309108. Husk at angive dit CVR/CPR nr., såfremt du ønsker at kunne trække bidraget (op til 15.000 kr./år) fra i skat. Vi ordner indberetningen for dig.

Du kan læse om loven her: Godkendelse efter ligningslovens § 8 A og/eller § 12, stk. 3

Indsamlingstilladelse og regnskab

Miljø- og energifonden søger hvert år om tilladelse til indsamlingen ved Civilstyrelsen og fremlægger her på siden regnskabet for uddelingen af de indsamlede midler. 

Regnskab for 2019

Dette er lige nu i test fase, men vi er snart klar

Vi arbejder på at få en online betalingsløsning, hvor du kan støtte med betaling på kort eller mobilepay.

Støttekreds

Mange bække små

Miljø- og energifonden har en fast støttekreds, som med et årligt støttebeløb på 200 kr. sikrer at vi forsat kan være godkendt efter ligningslovens §8a. 

Denne godkendelse forudsætter at vi hvert år skal have mindst 100 årlige donationer af 200 kr. hvilket er et krav fra Skat. Vi bruger lige nu mange penge og meget tid på at skaffe de 100 donationer, derfor ville det være en meget stor hjælp at få flere faste medlemmer af støttekredsen, så vi kan fokusere på at hjælpe vores ansøgere.  

Hver eneste donation fra støttekredsen gør en forskel og går ubeskåret til vores ansøgere.  

Hvordan bliver jeg medlem af fondens støttekreds?

For at blive fast støttekredsmedlem, skal du skrive til sekretæren på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og tilmelde dig. Beløbet er selvfølgelig fradragsberettiget hvis vi modtager dit CPR eller CVR nummer.

Du kan også indbetale de 200 kr. via mobilepay på 886100 og skriv "støttekreds" i tekstfeltet samt en mailadresse, så vi har mulighed for at kontakte dig. 

Som støttekredsmedlem modtager du tre nyhedsbreve om året, hvor du kan læse om nogle af de mange gode projekter som du selv er med til at støtte. Du kan altid opsige medlemskabet igen ved at skrive til os.  

Husk at der altid er mulighed for bare at støtte med en enkelt donation på 200 kr. hvis dette er ønsket. 

Arv og testamente

Fordele for klimaet, dig og måske dine arvinger

Hvis du ønsker at give en testamentegave til Miljø- og energifonden får du følgende fordele:

  • Du støtter miljøet og klimaet gennem fondens arbejde for at skabe grøn omstilling
  • Du kan få tilskud til oprettelse af dit testamente.
  • Du kan måske spare dine nærmeste for arveafgift og give en ekstra gave ved at bruge 30 % -løsningen.

30 procent-løsningen kan sikre mere til dine arvinger og naturen

  • 30 procent-løsningen er en specifik ordning til fordeling af arven mellem arvinger og velgørende formål.
  • Løsningen kan være relevant, hvis du ikke har ægtefælle og børn, og i stedet vil betænke en god sag samt dine søskende, niecer, fætre og kusiner, eller personer, du ikke er i familie med, som skal betale 36,25 % i arveafgift.
  • Det kan i mange tilfælde være en økonomisk fordel for både arvinger og Miljø- og energifonden.

Hvis jeg vil testamentere arv til fonden

På hejmmesiden Det Gode testamente kan du læse mere om, hvordan du kan give en del af din arv til velgørenhed. Under Miljø- og energifonden kan du læse om, hvordan vi sikrer at din arv går til at støtte miljø- og klimaprojekter der gør en forskel. 

Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe til fondens sekretær på 2855906

Vi arbejder gratis - naturligvis

Vi deler over 700.000 kr. ud hvert år, og vi arbejder selv frivilligt

I øvrigt skal du vide at vi fire i bestyrelsen for fonden arbejder uden honorar.
Vi tror på den grønne omstilling, og vi sætter en ære i at holde omkostningerne for fondens drift nede.

Indtægterne til fonden kommer i dag via overskuddet fra en udlejningsejendom på Trøjborg i Aarhus – og fremover forhåbentligt også fra de mange miljø- og klimainteresserede der vælger at støtte os med bidrag eller arv.

Ud over at læse og behandle ansøgninger hver anden måned, tager fondens bestyrelse på inspirationsture, hvor vi besøger nogle af de mange støttede projekter og hører om både udfordringer og resultater. Nedenfor et foto at en tur til Friland, hvor vi ser på halmelementfabrikken og de indkøbte maskiner som støtten er gået til.

Miljø- og energifonden af 2005 er stiftet med det formål at yde støtte til udbredelse og fremme af vedvarende energiformer