Det støtter vi

Fondens formål er at yde støtte eller lån til udbredelse og fremme af vedvarende energiformer, til projekter med energieffektivisering samt til miljøbeskyttelsesmæssige formål. Vi støtter primært udvikling af nye teknologier, løsninger og produkter på området. 

Man kan altså ikke få støtte til vedvarende energianlæg af kendt teknologi til eget brug. Eks. møller, solceller, jordvarme og LED pærer.  

 

Fondens støtte er delt i to dele

1. Vi giver mindre tilskud (op til 5.000 kr. pr. arrangement) til lokale informationsaktiviteter, der drejer sig om vedvarende energi og miljø.

    Dette kan være foreningsarrangementer, udflugter og konferencer mv.   

2. Vi giver større tilskud (op til 100.000 kr.) til udvikling af nye, energirigtige løsninger og produkter i Danmark*.

    Dette vil primært være til udvikling af ny teknologi, nye produkter og nye løsninger på aktuelle miljømæssige problemer.  

    Støtten vil være målrettet indkøb af materiale, udvikling af prototyper, faglig sparing samt tests af produktet og altså ikke til aflønning af ansøger.

 

* De projekter, der kan komme i betragtning, skal som udgangspunkt foregå i Danmark, men det udelukker ikke internationale elementer såsom ekskursioner, senere planer om produktion i udlandet etc.