VedvarendeEnergi-Sønderjylland

Projektbeskrivelse

Formål / Titel: Udstilling og aktiviteter i forbindelse med et FNs Verdensmåls arrangement, ”Energi i by og bolig” i Grindsted

Fra Billunds Kommunes hjemmeside:

Der er mange udfordringer på verdensplan, når vi taler om bæredygtig energi. Den vestlige verden bruger fortsat store mængder kul og olie, mens mange fattigere lande udleder enorme mængder CO2 ved at lave mad over åben ild.
Mål 7 i FN Verdensmål handler om at give alle adgang til PÅLIDELIG BÆREDYGTIG OG MODERNE ENERGI til en overkommelig pris. I den vestlige verden skal olie og kul fx skiftes ud med ENERGI FRA SOL, VIND OG VAND.
Lokalt kan vi bidrage til at løse et globalt problem ved fx at stille krav til vores FORSYNINGSSELSKABER og ved at ENERGIOPTIMERE VORES BOLIGER.
En lille ting, som at sikre at al belysning i vores bolig er LED-BELYSNING, kan give store besparelser i CO2-REGNSKABET og PENGEPUNGEN. Det samme gælder byernes gadebelysning, butikker, restaurationer m.m.
Mange danskere gør allerede selv meget på det grønne område, for vi er godt på vej i lille Danmark. Men vi skal ikke hvile på laurbærrene, for vi kan blive endnu bedre og vise vejen for andre lande.
Når temaet om ENERGI I BY OG BOLIG kommer Danmark rundt, kommer det i særdeleshed til at handle om GODE IDÉER TIL ENERGIBESPARELSER I HJEMMET, PÅ FARTEN og I BYEN.

Arrangement støttet med 5.000 kr.