Tænketanken Frej


Tænketanken Frej har stor erfaring med at afholde store debatevents for unge miljø- og fødevareinteresserede. Det sidste år har vi afholdt mere end 10 events omhandlende alt fra palmeolie til pesticider og cirkulær økonomi. Vi har altid et tværfagligt sigte, belyser sagerne ud fra flere forskellige vinkler, og vi samler minimum 150 til alle vores events. Vi tror på, at mødes aktører i faglige diskussioner og i de rette rammer, så kan en god dialog skabes og basen for nye løsninger dannes.

Tænketanken Frej er drevet af 43 frivillige unge fra mange forskellige studieretninger og erhvervsområder - jeg er som formand også selv frivillig. De events vi afholder er arrangeret af frivillige kræfter og er dermed med til at opbygge deres kompetencer inden for projektstyrring og eksekvering. Det er vigtigt for os, at det er de frivillige, der er med til at udvikle de enkelte events og ikke kun topstyrres fra styregruppens side. Derfor er selve indholdet af eventet endnu ikke fastlagt, men det kommer til at være løsningsorienteret med inddragelse af publikum, der kommer til at være oplæg fra forskere og paneldebat med interessenter. Det er nemlig sådan, vi har erfaringer med at vores events bedst fungerer.

Vi har tidligere afholdt events i samarbejde med FN, DI, L&F, DJØF og DN. Det er vigtigt for os at vores forskellige events sker i samarbejde med en bred vifte af aktører for at vise vores diversitet og uafhængighed. Det vil derfor være en stor hjælp at modtage støtte fra jer til dette event, således endnu flere unge har mulighed for at blive klogere på en kompleks problemstilling.

Årsagen til, at vi sætter fokus på plastik emballage er, at vi ser en større bevægelse, der er skeptiske over for brugen af plastik, da det ender som mikroplast og i havene. Emnet er dog mere komplekst end blot at ulovliggøre plastik, og derfor vil vi gerne invitere unge ind til at tage ansvar, blive klogere og selv komme med holdbare løsninger på at løse udfordringen med at plastik havner uønskede steder.

 

Støttet med 5000 kr.