Ungdommens Naturvidenskabelige Forening

KlimaKonferencen 2018 har til formål at udbrede unges bevidsthed, herunder viden, om hvordan man kan forbedre miljøet.

Dette formål kan inddeles i to underformål: at være med til at løse klimaproblemerne og at engagere flere unge i naturvidenskab.

Med dette fælles mål arbejder UE (UngEnergi) og UNF (Ungdommens Naturvidenskabelige Forening) sammen for at opsætte KlimaKonferencen. Begge foreninger består udelukkende af frivillige, og drives derfor udelukkende af de frivilliges engagement for at bringe idéen om KlimaKonferencen til livs.


KlimaKonferencen er en begivenhed, der strækker sig over en weekend i april. Der forventes i år 60 deltagere, eksklusiv 20 frivillige fra begge organisationer. Weekenden starter med at de unge deltagere inddeles i tre overemner: klimavenlige fødevarer, grøn transport og vedvarende energiforsyning. Efter de har valgt det emne, de interesserer sig mest for, inddeles de om fredagen i grupper på fem. Det er i denne gruppe, de skal arbejde hele weekenden.

Gruppen kan selv vælge, om de kommer med en løsning til emnet som er non-profit, profit eller politisk orienteret – eller noget helt fjerde. De vil modtage undervisning som samlet gruppe i form af forelæsninger, men vil arbejde mest indenfor hver deres overemne. Om søndagen præsenterer de deres projekt, hvor hvert overemne har hver deres jury. Det bedste projekt indenfor hver af de tre hovedemner skal nu op og præsentere for en sidste jury bestående af relevante erhvervsfolk og politikere. Deres projekt vil blive dømt ud fra den henholdsvis lokale, nationale og globale effekt af deres projekt. Det vindende hold vil modtage en klimavenlig præmie, i form af en relevant miljøbog og/eller et gavekort, til en miljøbevidst virksomhed.

 

Støttet med 5000 kr.