Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi

Workshop om Tiny House, 20 m2, 30 September 2017 kl. 10:00 til 17:00
Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi har fulgt tæt hvad der sker i Japan, USA, Sverige og andre international tiltag inden for TINY House.

Folkecenter har fået byggetilladelse til at opføre et Tiny House på 20 m2, der er afløbsfrit, bygget med bæredygtige mateialer der kan genanvendes efter brug og sikre et godt og sundt indeklima. Vi ønsker at introducere EcoCOCONS vægelementer lavet af naturmatrialer: trækassetter isoleret med optimalt komprimeret halm. Gulv isoleret med træfiber. Byggeelementerne er passiv hus certificeret af Passive House Institute, Damstadt, Tyskland.

Samarbejdet vil ske med Eco Cocon, Danmark. 

 

Støttet med 5000 kr. 

 

Workshop om Tiny House.

Medier: Folkecenter Hjemmeside, Facebook og Folkecenter støttekreds.

Den 30. September 2017 afholdt Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi Workshop med deltagelse af 20 personer om baggrund at borgere vælger at opfører et Tiny House. Workshoppen havde fokus på:

1) Et allergi venligt hus (ud fra allergi definition), materialer der kan genvendes og prisbilligt.

2) Byggeansøgning, konstruktions tegninger til byggeansøgning, konstruktionsberegningerne og valg af materialer blev fremlagt til fri anvendelse(open source). Kommunens sagsbehandling.

3) Færdige byggeelementer lavet af halm blev gennemgået. Isoleringsmaterialet træfiber til gulv blev gennemgået. 

Midt april 2018 bygges Tiny House på Folkecenter og der arrangeres 2-dages workshop, hvor borgere inviteres til at være med til at bygge med de nye byggematerialer. Efterfølgende følges erfaringerne om at bo i et i Tiny House op.

Jane Kruse, projektleder