NOAH

NOAH har gennemført en spørgeskemaundersøgelse om danskernes viden om kostens indflydelse på miljø og klima. Undersøgelsen peger på, at mange ikke ved, hvordan kosten påvirker miljøet, og hvordan de kan lave bæredygtig mad med tilstrækkeligt proteinindhold.

Vi har derfor det seneste års tid udarbejdet undervisningsmateriale til alle landets grundskoler samt temaforløb for grundskoler i Storkøbenhavn om miljø- og klimavenlig kost for at engagere fremtidens madlavere og forbrugere. Materialet og temadage har fokus på bl.a. animalske produkter, energiforbrug, økologi, ernæring og lokale fødevarer. Materialet er udformet som en undervisningsportal på nettet, der kan ses her: www.spisornli.dk.

Temadagene, som skal afvikles i foråret 2016 vil inddrage såvel teori som praktiske opgaver og workshops for lærere og elever samt etablere forbindelse mellem skolerne og lokale organisationer og producenter indenfor fødevaresektoren.

I processen med at afvikle projektet har vi lavet en oplysningsstrategi, så flest mulige skoler kan få information om det gratis materiale og bestille de gratis workshop. Desværre har vi ikke kunne finde nok penge til den nødvendige oplysning. Vi har produceret 1000 plakater, som vi vil sende ud til skoler over hele landet for at gøre opmærksom på projektet. Indtil videre har vi sendt 200 plakater ud til Hovedstadsområdet og søger nu jer om midler til at kunne sende ud til skoler i resten af landet.

Vores udsending af demonstrations- og informationsplakater er alfa og omega for projektets succes. Hvis ingen skoler kender til hjemmesiden eller til workshoppen har det gratis materiale jo slet ingen funktion.


SpirOrnli har haft til formål at:
- uddanne fremtidens madlavere i et bæredygtigt ressourceforbrug i forbindelse med kost og madlavning
- undervise elever i grunskolen i at lave klima- og miljøvenlig mad
- sætte grundskolens elever i kontakt med lokale fødevareproducenter og organisationer, der arbejder med fødevarer.
 
 
 
Støttet med 4.900 kr.